Borrelhapjes Ovengerecht Saus Snack Vlees

Zoete Hoisin Gehaktballetjes

Zoete Hoisin Gehaktballetjes
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Keuken: Aziatisch
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes:
  • 500 gr half om half gehakt
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el geraspte verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 st ei
  • 65 gr amandelmeel
Voor de saus:
  • 120 ml hoisin saus
  • 60 ml appel cider azijn
  • 1 el geraspte gember
  • 1 teentje knoflook
  • ½ el sojasaus
  • ½ el sesamolie
  • 1 st lente ui
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200° boven en onder warmte. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de 2 tenen knoflook. Rasp de gember.

  2. Meng in een kom alle ingrediënten voor de gehaktballetjes. Rol er niet al te grote gehaktballetjes van en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de balletjes in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot ze gaar zijn.

  3. Terwijl de balletjes aan het bakken zijn meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje. Pel en snipper hiervoor het teentje knoflook en rasp de gember.

  4. Meng de saus goed door.

  5. Verwarm de saus zodra de gehaktballetjes klaar zijn en rol deze door de saus. Leg ze op een bord en garneer met de fijn gesneden lente ui. Zet cocktailprikkers op tafel en serveer.

Loading

Facebook Comments