- 750 gr Kip gehakt van kippendij
- 20 ml water
- 20 gr saté kruiden (zie hieronder)
- dry rub (zie hieronder)
- 11 gr nitrietzout 0,6%
- 2 st kunstdarmen
- 1 el zout
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijn
- 1 tl chili peper
- ½ tl witte peper
- ½ tl zwarte peper
- ½ tl gemalen koriander
- ½ tl paneermeel
- 2 tl kurkuma
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl donkere bastardsuiker
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl gemalen gember
- ½ tl uienpoeder
- ½ tl knoflookpoeder of granulaat
- ½ tl zwarte peper
-
Meng alle kruiden voor de saté kruiden.
-
Maak je favoriete satésaus of gebruik de satésaus uit dit recept.
Laat deze afkoelen.
-
Meng in een kom het kippengehakt, satékruiden, nitrietzout, water en satésaus. Kneed het geheel goed door. Dit kan met de hand maar gaat ook prima in de keukenmachine met deeghaak. Vul de kustdarmen met het mengsel. Maak de worsten niet groter dan je grootste pan. Zodra de kunstdarmen gevuld zijn knoop ze dan dicht met keukentouw. Leg je grillworsten gedurende een uur in de koeling.
Breng een pan water op 75℃ en leg de worsten in de pan. Ze mogen nu een uur garen. Zorg dat de temperatuur tussen de 70° en 80° blijft.
Koel de worsten terug in een bak met ijskoud water.
-
Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de rub.
-
Haal de grillworsten uit de kunstdarmen. Strooi de rub op een vel aluminiumfolie en rol de worsten door de rub.
-
Je kunt nu kiezen hoe je ze wilt afgrillen:
– Op de BBQ. Steek de BBQ aan en breng deze op remperatuur. Leg de worsten op de gril en sluit het deksel. Grill ongeveer 12 – 15 minuten. Wel de worsten steeds een stukje draaien.
– In de oven. Verwarm de oven voor op 210℃ boven en onder warmte. Leg de worsten op het grilrooster in het midden van de oven. Stel de klok in op 20 minuten.
Haal van de BBq of uit de oven en laat iets afkoelen. En dan natuurlijk proeven!