- 2 st kippenpoten
- 3 el honing
- 15 cl kippenbouillon
- 1 st rood pepertje
- 1 kl gemberpoeder
- 1 kl komeinpoeder
- 1 kl paprikapoeder
- 1 kl rozemarijn
- 2 el tomatenpuree
- 1 teen knoflook
- 1 st sjalot
- olijolie
- 1 takje tijm
- zout, peper
-
Zet alle ingredienten klaar.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de rode peper schoon en snijdt hem in kleine stukjes. Meng in een kom de sjalot, knoflook, rode peper, rozemarijn, gember, komijn en paprikapoeder. Meng dit met de tomatenpuree, 3 el olijfolie en wat zout en peper. -
Verdeel het mengsel over de kippenpoten, in een ovenschaal en masseer dit mengsel goed in de kippenpoten. Dek af met wat huishoudfolie en laat een uur marineren in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200 gr. Haal de folie van de ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de kippenpoten gedurende 15 minuten. Meng in een kom de honing met de kippenbouillon. Giet dit mengsel over de kippenpoten. Doe er het takje tijm bij. Ik kon geen verse tijm vinden en heb er wat gedroogde tijm over gestrooid. Schuif de schaal weer in de oven en laat nog eens 30 minuten bakken.
-
Haal de schaal uit de oven en verdeel de kippenpoten over de borden. Zeef het braadvocht. Giet wat van het gezeefde braadvocht over de kippenpoten.