- 500 gr rundergehakt
- 1 st ei
- 1 st ui
- 2 tenen knoflook
- 1 kl kurkuma
- 1 kl komijnpoeder
- 1 kl paprikapoeder
- 1 kl korianderpoeder
- 10 takjes peterselie
- maïzena
- Cayennepeper
- ½ blik tomatenblokjes
- 15 cl kalfsjus
- 1 kl ras el hanout
- 1 kl gedroogde oregano
- olijfolie
- zout, peper
- pasta naar keuze b.v. farfalle
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn.
-
Verhit op laag vuur in een steelpannetje de tomatenblokjes met de kalfsjus, ras el hanout, oregano en wat zout en peper. Laat tot ⅔ inkoken.
-
Meng in een kom: gehakt, ui, knoflook, kurkuma, komijn, paprika, koriander, 1 el. peterselie, 1 el maïzena, een snufje cayennepeper (of meer als je van extra pittig houdt). Vorm van het mengsel balletjes ter grote van een pingpongbal. Zet de pasta op en kook deze volgens aanwijzing op de verpakking.
-
Doe 3 el maïzena op een bordje en rol de gehaktballetjes er doorheen. Zet een koekenpan op hoog vuur met 2 el. olijfolie. Bak de gehaktballetjes aan alle kanten bruin. Doe dan de balletjes bij de saus en laat 12 à 15 verder garen in de saus. Roer een keer door zodat de balletjes aan alle kanten met saus bedekt zijn.
-
Verveel de pasta over de borden en schep er de gehaktballetjes met de saus over. Garneer met wat peterselie.