- 250 gr macaroni
- 2 el olijfolie
- 200 gr champignons
- 400 gr rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 2 st rode paprika
- 1 st ui
- 1 st prei
- 3 st lente ui
- 400 gr gepelde tomaat (uit blik)
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 150 gr geraspte belegen kaas
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei overlangs doormidden en was schoon onder de kraan. Snijd in halve ringen. Snijd de bosui in ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
-
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de champignons. Schep de champignons uit de pan en bewaar.
-
Rul het gehakt in de pan. Voeg de gesneden groente toe en bak een paar minuten mee.
-
Meng alle kruiden in een kommetje. Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan met een scheutje olie om plakken te voorkomen.
-
Voeg de kruiden en de tomaten blokjes toe aan het groente- gehaktmengsel. Meng goed door elkaar en laat een paar minuten stoven.
-
Meng het gehaktmengsel met de macaroni. Verdeel over de borden en strooi er wat geraspte kaas over.