Aardappelgratin à la bolognaise
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
1 uur
Aantal: 2 personen
Calorieen: 321 kcal
Ingrediënten
- 400 gr aardappels vastkokend
- 4 el crème fraîche
- 100 gr geraspte kaas
- zout
- peper
- boter
Instructies
-
Maak de bolognaisesaus volgens dit recept.
-
Kook de aardappels in de schil in ruim water met wat zout. Zodra ze gaar zijn spoel ze koud af. Pel de aardappel en snijd ze in plakjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Smeer een ovenschaal in met wat boter. Leg een laagje aardappel op de bodem van de schaal. Leg daar een laagje bolognaisesaus over.
-
Herhaal dit net zo lang tot de aardappels op zijn. Eindig in iedergeval met een laagje aardappelschijfjes.
-
Smeer de crème fraîche over de aardappelschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet in de oven en laat 25 minuten gratineren. Zet de laatse 5 minuten de oven op de grillstand.
Facebook Comments