Bijgerechten Hoofdgerechten Lunchgerechten Ovengerecht Vlees

Aardappelgratin met gerookt spek

Aardappelgratin met gerookt spek
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 250 gr aardappelen
  • 70 gr gerookte spekjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl tijm
  • 35 cl kookroom
  • 50 gr geraspte emmentaler kaas
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

    Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes. Pel en snipper de knoflook.

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Meng in een ovenschaal de aardappelschijfjes, het gerookte spek, de knoflook, de tijm en de kookroom. Voeg wat zout en peper toe.

  3. Plaats de schaal in de oven en laat 30 minuten garen.

  4. Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.

  5. Laat een minuut of 15 gratineren. Let op dat de kaas niet verbrand.

    Verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments