Aardappelgratin uit Normandië
Bijgerechten Groenten Hoofdgerechten Ovengerecht Vegetarisch

Aardappelgratin uit Normandië

Aardappelgratin uit Normandië
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
35 min
Totale tijd
50 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 400 gr aardappels
  • 100 gr kookroom
  • 150 gr melk
  • 1/4 st camembert
  • zout, peper
  • boter
Instructies
  1. Zet alle ingredienten klaar. Schil de aardappelen,was deze onder de kraan en snijd in dunne plakken.

    Aardappelgratin uit Normandië
  2. Vet een ovenschaal in met boter. Verdeel de aardappel plakjes over de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 175 graden.

    Aardappelgratin uit Normandië
  3. Breng de room en de melk aan de kook. Snijd intussen de camambert in kleine stukjes. Zodra de melk-room kookt voeg de stukjes camambert toe. Breng terug aan de kook. Roer regelmatig door. De kaas moet zoveel mogelijk oplossen. Dit lukt niet helemaal. De korst van de kaas lost niet op. Dit is niet erg.

  4. Doe een beetje zout en peper over de aardappels. Giet het room-kaas mengsel over de aardappelschijfjes. Zet de schaal in de oven en laat gedurende 35 minuten bakken.

    Aardappelgratin uit Normandië
  5. Verdeel de gratin over de borden. Ik gaf er knoflookgarnalen bij.

    Aardappelgratin uit Normandië met knoflookgarnalen

Loading

Facebook Comments