- 1 kopje rijst
- 1 st ui
- 1 teentje knoflook
- 125 gr passata
- 250 ml kippenbouillon
- 1 glas witte wijn
- 200 gr gemengde zeevruchten
- 1 el peterselie
- ¼ tl chilipoeder
- zout, peper
- 1 el olijfolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de peterselie grof.
-
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui. Zodra deze glazig is voeg dan de rijst toe en bak deze even mee. Zodra de rijst het vocht heeft opgenomen voeg dan de bouillon toe. Let wel op dat je niet te veel bouillon toevoegt! Ik had niet alle bouillon nodig.
-
Voeg ook de passata en de wijn toe. Breng aan de kook en kook de rijst tot deze bijna gaar is.
-
Voeg de zeevruchten toe en laat nog een minuut of 5 zachtjes pruttelen. Voeg dan de peterselie toe en breng op smaak met de chilipoeder, peper en zout.
Verdeel over de borden.