Asperges met avocado-saus[/caption]
- 1,2 kg asperges
- 1 st avocado
- 8 bolletjes groene peper
- 1 st citroen
- 1 st eigeel
- 1 el cognac
- 100 gr crème fraîche
-
Breng in een ruime pan water aan de kook met wat zout.
Schil de asperges, snijd ongeveer 2 cm. van het kontje af.
Zodra het water kookt leg je de asperges in het water. Zet na 10 muniten het vuur uit en laat de asperges rustig nagaren. Na 20 minuten zijn ze gaar.
Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. -
Snijd de avocado rondom over de lengte in tot aan de pit. neem met beide handen een helft in de hand en draai de avocado een kwart slag. In 1 helft zit nog de pit. Verwijder deze. Haal het vruchtvlees met behulp van een lepel uit de schil en doe het vruchtvlees in een staafmixerbakje samen met de groene pepers en het sap van de citroen. Mix het geheel fijn met de staafmixer.
-
Voeg de eidooier, de cognac en de crème fraîche toe en roer door elkaar.
-
Serveer de asperges met deze saus.