Gevogelte Hoofdgerechten Kaas Saus Vlees

Asperges met een Kip Cordon Bleu

Asperges met een Kip Cordon Bleu
Kooktijd
40 min
Totale tijd
40 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 st kipfilet
  • 1 plak Kaas
  • 1 plak ham
  • 500 gr asperges geschild en in stukjes van 4 cm gesneden.
  • ½ st ui
  • 20 gr boter
  • 4 el bloem
  • 40 ml witte wijn
  • 100 ml water
  • 100 ml crème fraîche
  • ¼ tl suiker
  • snufje nootmuskaat
  • 1 st ei
  • 75 gr paneermeel
  • 2 el boter
  • zout, peper
  • 1 el peterselie fijn gesneden
Instructies
  1. Smelt de 20 gr. boter in een ruime steelpan. Voeg 1 el. bloem toe en roer goed door elkaar. Laat 2 minuten bakken zodat de bloem gaart.

  2. Deglaceer met de witte wijn en voeg het water en de crème fraîche toe. Roer goed door elkaar zodat er een gladde saus ontstaat.

  3. Voeg de aspergestukjes toe.

  4. Voeg de suiker, nootmuskaat, zout en peper toe. Breng zachtjes aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat 10- 15 minuten zachtjes koken tot de asperges gaar zijn.

  5. Maak intussen de cordon bleu. Snij de filet horizontaal bijna helemaal door. Klap open en bekleed met folie. Klop met een vleeshamer (of deegroller of koekenpan) plat. Leg de plak ham en kaas op de filet en klap weer dicht. Steek vast met een paar prikkers.

  6. Doe de rest van de bloem in een bord en wikkel alle kanten van de cordon bleu door de bloem. Schud het overtollige bloem af.

  7. Breek het ei in een ander bord. Klop het ei los met een vork. Wikkel de cordon bleu door het ei.

  8. Doe het paneermeel in een derde bord. Voeg de cordon bleu toe en zorg dat deze aan alle kanten bedekt wordt door het paneermeel.

  9. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak op niet al te hoog vuur de cordon bleu samen met de gesnipperde ui.

    Maak de borden op door de cordon bleu in tweeën te snijden en op elk bord een stuk te leggen. Verdeel de asperges met de saus over de borden.

Loading

Facebook Comments