- 500 gr asperges
- 100 gr gerookte zalm
- 1 el Italiaanse kruiden
- rucola
- 1 el fijn gesneden bieslook
- 1 el fijn gesneden peterselie
- 10 blaadjes basilicum
- 6 st kerstomaatjes
- citroensap
- olijfolie
- peper, zout
- Parmezaanse kaas
-
Zet alle ingrediënten klaar. Schil de asperges en snijd het droge onderste stukje van de asperges af. Snijd de bieslook, peterselie en de bieslook fijn. Snijd de kerstomaatjes door midden.
-
Zet de asperges op in een ruime pan met water. Voeg wat zout toe aan het water. Breng aan de kook, draai dan de warmtebron wat lager en kook de asperges in 10 à 15 minuten gaar. Prik met de punt van een mesje in de asperges om te controleren of de asperges gaar zijn. Ze moeten nog wel een beetje stevig zijn.
-
Maak een dressing van 1 deel citroen en 3 delen olijfolie. Breng verder op smaak met wat zout en peper. Verdeel de asperges over de borden. Verdeel de plakjes zalm over de asperges. Besprenkel met wat van de dressing. Verdeel hierover de verse kruiden, de kerstomaatjes en de Italiaanse kruiden. Sprenkel nog wat van de dressing over de kruiden. Maak het gerecht af met wat geraspte Parmezaanse kaas.