Groenten Hoofdgerechten Vlees

Asperges op Vlaamse wijze met wat extra

Asperges op Vlaamse wijze met wat extra
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
25 min
 
Keuken: Belgisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Asperges op Vlaamse wijze:
  • 500 gr asperges
  • 100 gr Noordzee garnalen
  • 3 st eieren
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 30 gr boter
  • 15 gr bloem
  • peper, zout
Extra:
  • 150 gr voorgekookte kriel
  • rauwe ham naar keuze
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Kook de eieren in 10 minuten hart. Schil de asperges ,met een dunschiller, von onder het kopje en snij het harde stuk van de steel af. Bij mij was dat ongeveer 2 cm. Zodra de eieren gaar zijn afgieten en koud spoelen onder koud water.

  2. Vul een pan met water en wat zout. Breng aan de kook. Zodra het water kookt leg je de asperges in de pan en laat een vijftal minuten koken. Controleer met de punt van een mesje of ze gaar zijn. Zo niet kook ze dan wat langer. Zodra ze gaar zijn haal de asperges uit pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bewaar het kookvocht.

  3. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de krieltjes op niet te hoog vuur zodat de krieltjes niet verbranden. Schud regelmatig om.

  4. Pel de eieren en prak ze met een vork fijn.

  5. Smelt in een steelpannetje de andere helft van de boter. Voeg dan de bloem toe en laat een minuutje garen. Haal het pannetje van de warmtebron en roer 2 dl. van het kookvocht door de roux met een garde. Zet de saus weer op de warmtebron en breng aan de kook. Laat even koken zodat de saus wat indikt.

  6. Voeg de garnaaltjes toe aan de saus. Kruid het sausje met peper en zout.

  7. Voeg de bieslook en ¾ van de geprakte eieren toe.

  8. Verdeel de asperges over de borden. Schep de saus over de asperges. Verdeel de gebakken krieltjes over de borden. Serveer een plak rauwe ham bij. Garneer met de rijst van het geprakte ei.

Loading

Facebook Comments