- 1 kg asperges
- 500 gr spinazie
- 20 st scampi’s, schoongemaakt en gegaard.
- 2 dl crème fraîche
- 300 gr spaghetti van quinoa
- 2 dl droge witte wijn
- 100 gr koude boter
- 3 el klein gesneden dille
- zout, peper
-
Maak de asperges schoon en kook ze gaar. Ik haal ze na 7 minuten koken van het vuur en laat ze nagaren in het kookvocht met deksel op de pan.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Breng 2 dl van het kookvocht van de asperges met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
Voeg de crème fraiche toe en laat de saus weer inkoken.
Monteer de saus voor het serveren met 75 gr. in stukjes verdeelde koude boter, de dille en zout en peper. -
Was de spinazie.
Verhit de rest van de boter in een ruime pan of wok en roerbak de spinazie 2-3 minuten.
Voeg de garnalen toe en warm ze even mee. -
Serveer de gekookte asperges met de spaghetti, scampi’s, de aspergesaus en de spinazie en garneer met een takje dille.