- 3 st sjalotten
- 1 kg asperges
- 10 gr roomboter
- 5 el bloem
- zout, peper
- nootmuskaat
- 2 st eidooiers
- 200 ml melk
- 400 gr asperges AA kwaliteit
- 230 gr hollandse garnalen
- 10 gr gehakte kervel
- 10 gr fijngesneden bieslook
-
Pel en snipper de sjalotten. Snijd de kopjes van de asperges, blancheer ze kort en snijd de rest in stukken. Smelt boter in een pan en fruit de sjalotten en rauwe asperges. Strooi de bloem erover. Roer door elkaar tot alle bloem wordt opgenomen. Blus af met het kookvocht van de aspergepunten tot 1,5 liter aangevuld met water. Kook de asperges gaar en pureer de soep. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Meng de eidooiers en de melk. Zeef de soep en roer het eimengsel erdoor. Verwarm 5 minuten goed door maar laat niet meer koken.
-
Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes.
-
Verdeel de garnalen en de stukjes asperges samen met de kruiden over de soepkoppen. Schep de soep in de soepkommen.