- 4 st zalmmoten van 150 gram
- 4 st avocado’s
- 12 st cherrytomaatjes
- 2 st rode uien
- 2 st citroenen
- 10 takjes peterselie gesnipperd
- cayennepeper
- olijfolie
- zeezout
-
Pocheer of stoom de zalmmoten gaar. Haal na het garen, indien nog aanwezig, het vel eraf. Controleer op graten. Snijd in blokjes.
-
Halveer de avocado’s en haal de pitten eruit. Snijd ze nogmaals in de lengte doormidden en pel de schil eraf. Snijd in stukjes. Besprenkel met het sap van 1 citroen. Snipper de uien en snijd de tomaatjes doormidden.
-
Maak de borden als volgt op. Leg in het midden wat rode ui. Leg hier de zalm op. Leg de blokjes avocado er rondom heen. Verdeel de tomaatjes er rondom heen. Besprenkel met wat olijfolie. Strooi er wat peper en zout over.
Strooi de peterselie erover.