Hoofdgerechten Rijst Vlees

Aziatische curry met gehaktballetjes

Aziatische curry met gehaktballetjes
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Gehaktballetjes
  • 200 gr rundergehakt
  • ½ el sojasaus
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • ½ st lente ui
  • ½ st ei
  • 2 el paneermeel
Saus
  • 1 el olijfolie
  • tl kurkuma
  • ½ tl chinees 5 spice
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 ml runderbouillon
  • 200 ml melk
  • 1 st sjalot
  • 3 tl bruine suiker
  • 2 tl limoensap
Opdienen
  • rijst
  • 2 st eieren
  • verse koriander (facultatief)
  • chili vlokken
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

  2. Pel en snipper de knoflook. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en meng met de hand alles goed door elkaar.

  3. Rol balletjes ter grootte van een walnoot.

  4. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en braad de balletjes aan alle kanten voor zo'n 6 à 8 minuten. Pel en snipper ondertussen de 2 tenen knoflook voor de saus.

    Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

    Kook de eieren halfzacht in 6 minuten.

  5. Voeg de kurkuma, 5 spice poeder, kerrie en de knoflook toe aan de pan met de gehaktballetjes en bak nog 2 à 3 minuten zodat de specerijen hun smaak kunnen afgeven. Voeg de kippenbouillon, runderbouillon en de melk toe. Laat even aan de kook komen. Pel intussen de ui en snijd deze in grove stukjes. Draai de warmtebron iets lager en voeg de ui toe en laat 5 minuten stoven. Voeg dan de helft van de suiker en limoensap toe. Proef en voeg eventueel wat meer toe.

  6. Verdeel de rijst, de kerriesaus met de gehaktballetjes over de borden. Snijd de eieren over de lengte in tweeën en leg deze bovenop het gerecht. Garneer eventueel met wat fijn gesneden koriander.

Loading

Facebook Comments