- 120 gr mie
- 1 el arachide olie
- 200 gr kippendij in blokjes gesneden
- 1 teen knoflook gepeld en gesnipperd
- 1 el sojasaus
- 2 el ketjap manis
- 2 el oestersaus
- 1 tl sambal oelek
- 1 st sjalot fijn gesnipperd
- 1 st winterwortel in julienne gesneden
- ½ st broccoli roosjes
- 40 gr kool gesneden
- ½ el sesamolie
- 1 st ei
- 2 st lente ui in ringetjes gesneden
-
Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken in een zeef.
-
Meng in een kom de knoflook, sojasaus, ketjap manis, oestersaus en sambal oelek.
-
Verhit de olie in een wok op hoog vuur en bak de kipblokjes gedurende 5 minuten.
-
Voeg de sjalot, wortel, broccoli roosjes en kool toe aan de wok met kip. Roer door elkaar en bak nog eens 5 minuten.
-
Schuif de inhoud van de bak naar 1 kant. Bak op het lege gedeelte het ei. Als het ei bijna gestold is roer dan met een pollepel door het ei zodat het roerei wordt. Zodra het ei helemaal gestold is roer dan alles door elkaar.
-
Giet de gemaakte saus over de inhoud van de wok. Breng aan de kook en laat 3 minuten bakken.
-
Voeg de uitgelekte mie toe en roer goed door elkaar. Laat een paar minuten meebakken.
-
Haal de pan van het vuur. Sprenkel de sesamolie en de lente ui over het gerecht.
Verdeel over de borden. Geniet!