- 2 el olijfolie
- 2 st saucijs
- ½ st grote ui
- 1 teentje knoflook
- 15 gr bloem
- 250 ml runderbouillon
- zout, peper
- doperwten
- aardappelpuree
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snijd ui in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Maak de aardappelpuree zoals je gewend bent.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de saucijzen mooi bruin in een minuut op 8. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
-
Bak de ui ringen tot ze mooi goudkleurig zijn. Voeg op het laatst de knoflook toe.
-
Voeg de bouillon toe en breng op middelhoog vuur aan de kook.
-
Strooi de bloem erover en roer goed door elkaar. Verwarm intussen de doperwten.
-
Voeg nog even de saucijzen toe om goed door te warmen.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep hier de uiensaus over. Verdeel de saucijzen en doperwten over de borden.
926 totaal aantal vertoningen , 1 aantal vertoningen vandaag