- 2 el olijfolie
- 2 st saucijs
- ½ st grote ui
- 1 teentje knoflook
- 15 gr bloem
- 250 ml runderbouillon
- zout, peper
- doperwten
- aardappelpuree
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snijd ui in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Maak de aardappelpuree zoals je gewend bent.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de saucijzen mooi bruin in een minuut op 8. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
-
Bak de ui ringen tot ze mooi goudkleurig zijn. Voeg op het laatst de knoflook toe.
-
Voeg de bouillon toe en breng op middelhoog vuur aan de kook.
-
Strooi de bloem erover en roer goed door elkaar. Verwarm intussen de doperwten.
-
Voeg nog even de saucijzen toe om goed door te warmen.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep hier de uiensaus over. Verdeel de saucijzen en doperwten over de borden.