- 800 gr kipfilet in lange repen gesneden (3 repen perm filet)
- 1 kg tomaten in blokjes gesneden
- 2 st gele paprika’s in repen gesneden
- 2 st rode paprika’s in repen gesneden
- 1 st grote ui grof fgesnipperd
- 3 tenen knoflook fijn gesnipperd
- 1 glas witte wijn
- 2 el bloem
- 2 tl tomatenpuree
- 2 takjes tijm gerist
- 1 takje rozemarijn gerist
- 4 plakjes Bayonne ham in stukjes gesneden*
- 10 cl kippenbouillon
- olijfolie
- piment d’espelette*
- zout, peper
-
Opmerkingen
Bayonne ham is moeilijk te vinden in Nederland, gebruik dan een andere rauwe ham.
Piment d’espelette is redelijk onbekend in Nederland, maar is wel te vinden bij oa de grotere AH. Kun je het echt niet vinden gebruik dan cayennepeper.
-
Peper en zout de repen kipfilet.
Doe de bloem in een bord en wentel de repen kipfilet erdoor. Schud het teveel aan bloem eraf.
Verhit in een grote koekenpan 3 el olie en bak de kipfilet rondom bruin. -
Voeg de ham en de knoflook toe en laat bakken totdat de ham wat gekleurd is. Zorg er voor dat de knoflook niet verbrand. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken om te ontzuren. Voeg de tomaten, uien, de paprika’s en wat piment toe. Laat op laag vuur 5 à 6 minuten smoren.
-
Voeg de wijn en de tijm en rozemarijn toe. Laat nog 20 minuten zachtjes koken. Breng eventueel nog op smaak met wat zout en piment.
-
Serveer met rijst of een grove pasta.