- 4 st bavettes
- 250 gr sjalotjes
- 50 gr bloem
- 1 el bloem
- 1 st takje tijm
- 3 dl vleesfond
- 2 dl rode wijn (Bordeaux)
- zout, peper
- 1/2 st bouillonblokje
-
Sjalotjes pellen. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan. Voeg de sjalotjes toe en laat 5 minuten bakken. Voeg de bloem toe en laat de bloem even garen. Voeg het vleesfond toe en roer goed door. Voeg de rode wijn, het bouillonblokje en het takje tijm toe
-
Verhit in een andere pan de rest van de boter. Zout en peper de bavettes en bak ze roze in ongeveer 6 minuten, afhankelijk van de dikte. Keer halverwege om.
-
Haal de bavettes uit de pan en laat een paar minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.
-
Serveer de bavettes, giet was saus over de bavettes. Doe de rest van de saus in een kom en zet op tafel.
Serveer met bv spercibonen, broccoli enz.