Je maakt deze Chow Mein in minder dan een half uur. Een heerlijke en gezonde versie van deze Chinese klassieker.
- 200 gr biefstuk in dunne plakjes gesneden
- ½ el maïzena
- 1 el Shoaxing wijn (Chinese kookwijn) of droge sherry
- 170 gr eier noedels
- 2 el arachide olie
- 2 st lente ui in stukjes van 3 cm. gesneden
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- 1½ cm gember geraspt
- ½ st winterwortel in julienne gesneden
- 1 st paksoi redelijk fijn gesneden
- 1 tl sesamzaad
- ½ el sojasaus
- 1 el oestersaus
- 1 tl suiker
- ¼ tl witte peper
- 1 tl sesamolie
- zout
-
Meng de maïzena, sojasaus en de Shaoxing wijn in een kom. Voeg de plakjes biefstuk toe en meng. Laat marineren terwijl je de andere ingrediënten voorbereidt.
-
Maak de saus door de oestersaus, sojasaus, suiker, witte peper en sesamolie te mengen in een kommetjes.
-
Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Verhit 1 el olie in een wok. Bak de plakjes biefstuk op hoog vuur een minuut of 5-7 afhankelijk van de dikte. Haal uit de wok en bewaar op een bordje.
-
Verhit de andere el. olie in dezelfde wok en bak het witte gedeelte van de lente ui, knoflook en gember. Roerbak dit gedurende 30 seconden op midden hoog vuur.Voeg dan de worten en de paksoi toe en roerbak dit 3-5 minuten tot de groenten gaar zijn maar nog wel een beet hebben.
-
Voeg de noedels, het groene deel van de lente ui en de biefstuk toe aan de pan. Meng door elkaar. Giet de saus over het gerecht en warm nog even door. Verdeel over de borden en garneer met de sesam zaadjes.