- 400 gr longhaas of biefstuk
- 1 st ui gesnipperd
- 1 st teentje knoflook gesnipperd
- 250 gr champignons in plakjes
- 1 st groene paprika in stukjes
- 1 st rode paprika in stukjes
- 2 tl paprikapoeder
- 70 gr tomatenpuree
- 250 ml rode wijn
- 250 ml runderbouillon event. van een half blokje
- 3 el kappertjes
- 4 st augurken in kleine blokjes
- 300 gr rijst
- zout, peper
- 250 ml kookroom
- 1 st klontje boter
-
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
-
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de ui tot hij glazig ziet. Voeg de knoflook en het paprikapoeder toe. Laat een minuutje mee fruiten. Voeg de champignons toe.
-
Als de champignons wat gekleurd zijn voeg dan de tomatenputee toe. Fruit deze even mee zodat hij wat ontzuurd. Voeg de parika’s toe. Na 5 minuten voeg je de wijn en bouillon toe.
-
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Voeg de kappertjes en de augurken toe aan de saus. Giet de kookroom erbij.
Laat wat inkoken tot je een dikke saus hebt.
-
Snijd het vlees in plakjes. Verhit was olie in een koekenpan en bak het vlees. Voeg halverwege de baktijd een klontje boter toe.
-
Verdeel de rijst over de borden en giet er de saus op. Leg het vlees op de saus.