- 200 gr flank steak (vinkenlap, bavette) in repen gesneden
- ¼ tl bakpoeder
- ½ tl witte peper
- ½ el sojasaus
- 1 el maïzena
- 1 st eiwit opgeklopt
- 1 st rode paprika in stukken van 3 x 3 cm gesneden
- 1 st ui in grove stukken gesneden
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- 60 ml water
- 1 el sojasaus
- 35 ml hoisin saus
- 1½ el oestersaus
- 25 gr suiker
- 1½ el sriracha. Pas aan als je het minder pittig wil.
- 1 el ketchup
- 1 el azijn
- ½ el maïzena
- ½ el water
- 5 arachideolie
- 2 maïzena
-
Meng in een kom het vlees met het bakpoeder, witte peper, sojasaus, maïzena en de helft van het opgeklopte eiwit. Zet gedurende 30 minuten in de koelkast.
-
Meng in b.v. een maatbeker het water, sojasaus, oestersaus, suiker, sriracha en ketchup.
-
Verhit 5 à 6 el. arachideolie in een wok tot 175℃. Haal het vlees uit de koelkast en bestuif het met maïzena. Wok het vlees tot het mooi goudbruin is. Haal dan het vlees uit de wok en bewaar op een bordje.
-
Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Wok de paprika en uienstukjes gedurende een minuut of 2..
-
Voeg het vlees toe met de azijn en de saus en meng goed door elkaar. Maak een papje van de maïzena en het water en voeg dit toe. Roer een minuutje door zodat de saus wat dikker wordt.
Verdeel over de borden samen met de rijst.