Groenten Hoofdgerechten Rijst Vlees

Beijing Beef

Beijing Beef
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Marineertijd
30 min
Totale tijd
1 uur
 
Keuken: Chinees
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Rundvlees:
  • 200 gr flank steak (vinkenlap, bavette) in repen gesneden
  • ¼ tl bakpoeder
  • ½ tl witte peper
  • ½ el sojasaus
  • 1 el maïzena
  • 1 st eiwit opgeklopt
Groenten:
  • 1 st rode paprika in stukken van 3 x 3 cm gesneden
  • 1 st ui in grove stukken gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
Saus:
  • 60 ml water
  • 1 el sojasaus
  • 35 ml hoisin saus
  • el oestersaus
  • 25 gr suiker
  • el sriracha. Pas aan als je het minder pittig wil.
  • 1 el ketchup
  • 1 el azijn
Maïzenapapje:
  • ½ el maïzena
  • ½ el water
Wokken:
  • 5 arachideolie
  • 2 maïzena
Instructies
  1. Meng in een kom het vlees met het bakpoeder, witte peper, sojasaus, maïzena en de helft van het opgeklopte eiwit. Zet gedurende 30 minuten in de koelkast.

  2. Meng in b.v. een maatbeker het water, sojasaus, oestersaus, suiker, sriracha en ketchup.

  3. Verhit 5 à 6 el. arachideolie in een wok tot 175℃. Haal het vlees uit de koelkast en bestuif het met maïzena. Wok het vlees tot het mooi goudbruin is. Haal dan het vlees uit de wok en bewaar op een bordje.

  4. Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  5. Wok de paprika en uienstukjes gedurende een minuut of 2..

  6. Voeg het vlees toe met de azijn en de saus en meng goed door elkaar. Maak een papje van de maïzena en het water en voeg dit toe. Roer een minuutje door zodat de saus wat dikker wordt.

    Verdeel over de borden samen met de rijst.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.