Groenten Hoofdgerechten Ovengerecht Schaaldieren

Bladerdeegpakketje met zalm, garnalen en champignons

Bladerdeegpakketje met zalm, garnalen en champignons
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
1 uur
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 220 gr zalmfilet
  • tijm
  • 1 st laurierblad
  • kruidnagelpoeder
  • 125 gr gepelde grote garnalen
  • 225 gr champignons
  • 2 el crème fraïche
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 1 st sjalot
  • zout, peper
  • olijfolie
  • 1 st eidooier
  • 1 cupje koffiemelk
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

  2. Vul een steelpan met een liter water met wat tijm, het laurierblad en een snufje nootmuskaat. Breng aan de kook. Pocheer de moten zalm gedurende ongeveer 5 minuten.

    Tijdens het pocheren, pel en snipper de sjalot. Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje en snij deze in vieren of zessen, naar gelang de grootte.

    Haal de zalm met behulp van een schuimspan uit het kookvocht. Verwijder de eventuele huid van de zalm en pluk de zalm uit elkaar met behulp van 2 vorken. Bewaar op een bord.

  3. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak de champignons met de de sjalot. Breng op smaak met wat zout en peper.

  4. Schuif de champignons wat opzij en bak de garnalen aan beide kanten mooi roze. Voeg tijdens het bakken de paprika, kurkuma en de crème fraïche toe. Verwarm de oven voor op 180°.

  5. Rol het deeg uit op een snijplank. Leg in het midden de zalm. Daarop het champignon-garnalenmengsel. Vouw het deeg dicht en druk goed de naden aan. Meng de eidooier met de koffiemelk en bestrijk hiermee het bladerdeegpakketje met behulp van een kwastje. Maak met behulp van een mesje wat streepje op het bladerdeeg, maar zorg er wel voor dat je niet door het deeg heen snijd. Bak het pakketje gedurende 20 à 25 minuten. Zodra het deeg een mooi kleurtje heeft haal je het uit de oven en verdeel je het over de borden.

Loading

Facebook Comments