- 300 gr boerenkool
- 500 gr aardappelen
- 1 st ui
- 1/2 st rode paprika
- 75 gr chorizo
- 1 el olijfolie
- boter
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in blokjes. Haal het vel van de chorizo en snijd in plakjes en daarna in stukjes.
-
Zet de aardappel op in wat water met wat zout..
Verhit de o0lijfolie in een ruime koekenpan en fruit daarin de ui en blokjes chorizo. Voeg dan de paprika toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de boerenkool toe met twee kopjes water. -
Laat een kleine twintig minuten rustg stoven. Zodra de aardappelen gaar, giet ze af maar bewaarwat van het vocht. Stamp de aardappelen fijn en maak de puree met een klontje boter en wat van het afgegoten vocht.
-
Meng het boerenkoolmengsel met de puree en breng op smaak met wat zout en peper.
-
Verdeel de stamppot over de borden en geef er een gehaktbal bij volgens recept van de Librije. https://www.fijne-recepten.nl/vlees/gehaktbal-van-de-librije/