Dit recept komt uit het Lidl kerstmagazine en heb het iets aangepast.
- 1 el olijfolie
- 1 st sjalot
- 1 teentje knoflook
- 250 gr broccoli
- 1 st courgette
- 0,6 liter groentebouillon van 1 tablet
- peper. zout
- sap van ½ limoen
- 2 el crème fraîche
- staafmixer
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snijd de broccoli in stukjes. Snijd de courgette in blokjes. Maak de groentebouillon.
-
Verwarm de olie op middelhoog vuur en fruit de sjalot. Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Voeg dan na 1 minuut de broccoli en de courgette toe. Laat deze 5 minuten meebakken.
-
Voeg de bouillon toe. Breng aan de kok. Zet het vuur dan wat lager zodanig dat het zachtjes blijft koken. Doe de deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
-
Haal enkele broccoliroosjes uit de pan voor garnering. Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng op smaak met zout en peper.
-
Schep de soep in kommen en garneer met de broccoliroosjes en de crème fraîche.
Serveer de soep met eventueel stokbrood.