- 100 gr mie
- 1 el boter
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 el bloem
- 180 ml melk
- ½ tl gedroogde tijm
- ½ tl gedroogde oregano
- 30 ml kookroom
- 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
- zout, peper
- 1 el fijn gehakte peterselie
- 200 gr gepelde grote garnalen
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 tl cajun kruiden
-
Meng in een schaaltje de garnalen met de cajunkruiden en de knoflook. Zit er geen zout in de cajunkruiden voeg dan wat zout toe.
-
Kook de mie volgens aanwijzing op de verpakking in gezouten water.
-
Smelt de boter in een steelpan. Voeg de knoflook toe en laat een halve minuut zachtjes fruiten. Voeg de bloem toe en bak deze een minuut mee onder voortdurend roeren zodat deze kan garen. Voeg langzaam de melk toe samen met de tijm en de oregano. Laat 1 à 2 minuten zachtjes koken
-
Roer de kookroom en de Parmezaanse kaas toe. Roer rustig door elkaar tot de kaas gesmolten is. Vind je de saus te dik voeg dan een beetje melk toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
-
Verhit in een koekenpan de lepel olijfolie en bak de garnalen aan beide zijden gedurende ongeveer 3 minuten per zijde.
-
Giet de mie af en roer deze door de saus.
Verdeel de pasta met de garnalen over de borden en garneer met de peterselie.