Hoofdgerechten Pasta Saus Schaaldieren

Cajun Garnalen met Tagliatelle en Alfredo saus

Cajun Garnalen met Tagliatelle en Alfredo saus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Italiaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Voor de garnalen:
  • 2 el olijfolie
  • 10 st grote garnalen gepeld en schoongemaakt
  • ½ el Cajun kruiden
  • ½ tl knoflookpoeder
  • peper, zout
Voor de Alfredo saus:
  • 2 el boter
  • ½ st ui
  • 1 teentje knoflook
  • 80 gr roomkaas
  • 300 ml kookroom
  • ½ tl oregano (gedroogd)
  • ½ tl basilicum (gedroogd)
  • ½ tl zout
  • ¼ tl peper
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 120 gr tagliatelle
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook.

Voor de garnalen:
  1. Leg de garnalen in een kom en meng met de cajun kruiden, knoflookpoeder, zout en peper. Meng dit goed door elkaar.

Voor de Alfredosaus:
  1. Verwarm in een ruime steelpan de boter en de roomkaas. Zodra de boter en kaas gesmolten zijn voeg dan de ui en de knoflook toe.

  2. Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking.

  3. Zodra de ui wat zachter is voeg dan de kookroom toe. Roer goed door elkaar. Breng zachtjes aan de kook.

  4. Voeg de oregano, basilicum, zout en peper toe. Meng het geheel goed door elkaar.

  5. Strooi er de Parmezaanse kaas over en kook zachtjes tot de kaas gesmolten is en het geheel wat dikker is geworden.

Voor de garnalen:
  1. Verhit een koekenpan met de olie en bak de garnalen gedurende 2 à 3 minuten aan één kant keer ze daarna om en bak de andere kant.

Opmaak van de borden:
  1. Verdeel de tagliatelle over de borden. Schep hierover de saus en verdeel hierover de garnalen.

Loading

Facebook Comments