- 2 el olijfolie
- 10 st grote garnalen gepeld en schoongemaakt
- ½ el Cajun kruiden
- ½ tl knoflookpoeder
- peper, zout
- 2 el boter
- ½ st ui
- 1 teentje knoflook
- 80 gr roomkaas
- 300 ml kookroom
- ½ tl oregano (gedroogd)
- ½ tl basilicum (gedroogd)
- ½ tl zout
- ¼ tl peper
- 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 120 gr tagliatelle
-
Leg de garnalen in een kom en meng met de cajun kruiden, knoflookpoeder, zout en peper. Meng dit goed door elkaar.
-
Verwarm in een ruime steelpan de boter en de roomkaas. Zodra de boter en kaas gesmolten zijn voeg dan de ui en de knoflook toe.
-
Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Zodra de ui wat zachter is voeg dan de kookroom toe. Roer goed door elkaar. Breng zachtjes aan de kook.
-
Voeg de oregano, basilicum, zout en peper toe. Meng het geheel goed door elkaar.
-
Strooi er de Parmezaanse kaas over en kook zachtjes tot de kaas gesmolten is en het geheel wat dikker is geworden.
-
Verhit een koekenpan met de olie en bak de garnalen gedurende 2 à 3 minuten aan één kant keer ze daarna om en bak de andere kant.
-
Verdeel de tagliatelle over de borden. Schep hierover de saus en verdeel hierover de garnalen.