- 200 gr kippengehakt
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- 1 st ei los geklopt
- 40 gr panko
- ½ el Cajunkruiden
- 25 gr Parmezaanse kaas
- 1 el peterselie fijn gesneden
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- ¼ st ui fijn gesnipperd
- 2 st geroosterde paprika (uit pot) fijn gesneden
- 1 el bloem
- ½ el Cajunkruiden
- 180 ml kippenbouillon
- 60 ml kookroom
- 1 el peterselie fijn gesneden
- 1 kopje rijst
-
Meng in een kom het gehakt, knoflook, de helft van het ei, Pank, Cajunkruiden, Parmezaanse kaas en peterselie. Is het mengsel nog te vochtig voeg dan nog wat Panko toe. Vorm hier balletjes van ter grootte van een flinke walnoot.
-
Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie en bak de gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin. Haal de balletjes uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie.
-
Smelt in dezelfde bpan de boter op middenhoog vuur. Voeg de ui en fruit tot deze glazig is. Voeg de fijngesneden paprika toe en bak nog 2 – 3 minuten
-
Voeg de bloem toe en roer door het mengsel. Bak rustig 2 – 3 minuten zodat de bloem kan garen. Voeg de kippenbouillon beetje bij beetje toe onder voortdurend roeren. Voeg de Cajunkruiden toe en meng goed door elkaar.
-
Doe de gehaktballetjes terug in de pan. Zet de warmtebron laag. Laat 8 – 10 minuten zachtjes stoven. Kook intussen de rijst.
-
Roer de kookroom door de saus.
Verdeel de rijst en de gehaktballetjes met de saus over de borden. Garneer met de peterselie.