- 2 st zalmfilets met huid
- 1 el olijfolie
- 1 tl Cajunkruiden
- Zwarte peper
- 1 el boter
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 40 ml kippenbouillon
- ½ st sap van een halve citroen
- ½ el honing
- ½ el vers gesneden peterselie
- 1 el Parmezaanse kaas geraspt
- 2 schijfjes citroen
-
Bestrooi de zalmmoten met de helft van de Cajun kruiden en wat zwarte peper. Verhit op middenhoog vuur de olie en bak de zalmmoten. Eerst met de huid naar boven gedurende een minuut of 6. Keer dan om en bak nog 2 minuten op de huidkant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Voeg de boter en de knoflook toe aan de pan. Wanneer de boter is gesmolten voeg dan de bouillon, de rest van de Cajunkruiden, peterselie, citroen, honing en de Parmezaanse kaas toe. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en roer goed door elkaar.
-
Voeg de zalm weer toe aan de pan. Sudder tot de saus wat ingedikt is en de zalm geheel gaar is. Zo'n 3 tot 4 minuten.
Verdeel de zalm met de saus over de borden en serveer een plakje citroen bij.