- 600 gr voorgekookte krieltjes
- olijfolie om in te bakken
- 4 stengels bleekselderij
- 1 tros blauwe druiven zonder pit
- 0,5 bosje platte peterselie
- 1 st citroen
- 1 st rode ui
- 2 tl cajunkruiden
- 1 st rode paprika
- 400 gr kipfilet
-
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
-
Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje versgemalen peper. Hussel alles goed door. Bak de krieltjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
-
Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de bleekselderij in grove stukjes.
-
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bleekselderij circa 5 minuten.
-
Halveer de druiven en bak circa 3 minuten met de bleekselderij mee.
-
Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de bleekselderij en de druiven.
-
Rasp de schil van de citroen boven de pan en breng op smaak met een beetje zout en peper.
-
Pel en snipper de ui.
-
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de cajunkruiden circa 2 minuten.
-
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
-
Snijd de kipfilet in reepjes.
-
Voeg de paprika en de kipfilet toe en bak in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
-
Verdeel de krieltjes, groente en de kipfilet over borden.