- 350 gr voorgekookte krieltjes
- 1 st bloemkool
- 1 st ui
- 400 gr capucijners uit pot
- 125 gr gerookte spekblokjes
- 200 gr zilveruitjes uit pot
- 4 st karbonades
- 50 gr boter
- 200 gr augurken
- 1 pot piccalily
-
Verwarm de oven voor op 200 graden
-
Meng in een ovenschaal de aardappels met een scheutje olie en een beetje zout en bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
-
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Snijd de bloemkool in roosjes.
Kook de bloemkool in circa 6 minuten beetgaar en giet af.
-
Pel en snijd de ui in ringen.
Giet de kapucijners af en spoel schoon.
Verhit een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten uit.
Voeg de uien en de kapucijners toe en bak circa 4 minuten mee.
Roer de Amsterdamse uien erdoorheen.
-
Bestrooi de karbonades met een beetje zout en peper en snijd de karbonades aan de vetrand in.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de karbonades in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.
Voeg als de karbonades bijna klaar zijn de boter toe en laat de boter smelten.
-
Serveer het gerecht met de augurken en piccalilly.