- 120 gr ronde spaanse rijst bomba of paella
- 100 gr chorizoworst
- 1 st rode paprika
- 1 st ui
- 1 teentje knoflook
- 125 gr tomatenblokjes
- 1 blaadje laurier
- 1 tl tijm
- 1 tl catalaanse peper (poeder) of piment d'espelette
- 1 tl kurkuma
- 30 cl kippenbouillon
- zout
- olijfolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook en de ui. Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Haal het vel van de chorizo en snijd deze in plakjes.
-
Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie en fruit de ui aan. Voeg de chorizo en de paprikareepjes toe en laat deze even meebakken.
-
Voeg de rijst toe en laat deze de olie opnemen. Voeg de bouillon toe. Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg de kurkuma, de tijm , de knoflook, het laurierblad , de peper of piment en een beetje zout toe. Laat op laag vuur garen tot de rijst gaar is. Voeg eventueel een beetje water toe als het gerecht droog kookt en de rijst nog niet gaar is.
-
Verdeel over de borden.