- 100 gr spaghetti
- 2 el boter
- 1 el olijfolie
- 125 gr champignons in plakjes gesneden
- zout, peper
- 3 teentjes knoflook gesnipperd.
- ⅛ tl chilivlokken
- 50 gr Parmezaanse kaas geraspt + extra voor garnering
- 1 el vers gesneden peterselie
-
Verhit 1 el. boter en de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons met wat zout en peper tot ze een mooi kleurtje hebben, ongeveer 5 minuten.
-
Kook intussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af maar bewaar een kopje van het kookvocht.
-
Voeg de rst van de boter toe samen met de knoflook en de chilivlokken, niet langet dan 1 minuut.
-
Voeg de pasta, het pastawater en de kaas toe. Roer goed door en kook op middelhoog vuur tot de kaas is gesmolten en de saus wat dikker is geworden.
-
Verdeel over de borden en garneer met nog wat kaas en de peterselie.