- 220 gr rundergehakt
- zout, peper
- 1 el olijfolie
- 2 plakjes cheddarkaas
- 2 st broodjes
- ¼ st ui
- 1 st augurk
- 4 tl ketchup
- 2 tl Dijon mosterd
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui.
-
Meng in een kom het gehakt met wat zout en peper. Meng goed door elkaar en vorm er burgers van. Ik had puntjes en heb dus de burgers in de vorm van de puntjes gemaakt.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burger aan 1 kant 2 minuten.
-
Draai de burger om en leg op elke burger een plakje cheddarkaas. Laat deze zijde ook 2 minuten bakken. De kaas zal dan ook gesmolten zijn.
-
Snijd de broodjes overlangs doormidden. Leg op het onderste deel van de broodje de burger.
Verdeel de gesnipperde ui over de burgers daarna de augurkenplakjes en tenslotte de mosterd en de ketchup. Zet het kapje van de broodjes tegen de burger aan of leg het er bovenop.