- 1 st ui
- 2 el bloem
- ¼ tl knoflookzout
- zwarte peper
- 1 st ui
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- 35 gr panko
- ¼ tl fajita kruiden
- 2 el olijfolie
- 1 el olijfolie
- 225 gr rundergehakt
- peper, zout
- 2 plakjes cheddarkaas
- 4 plakjes ontbijtspek of bacon
- 2 st bolletjes
- rucola
- 3 st kerstomaatjes
- 1½ el ketchup
- 1½ el mayonaise
- ½ tl mosterd
- peper
- ½ tl BBQ-saus
- ½ tl sriracha saus
-
Verwarm de oven voor op 210°. Pel de ui en snijd deze in redelijk brede ringen. Haal de ui-ringen uit elkaar. Gebruik alleen de grotere ringen. Gebruik de rest voor een ander gerecht.
Meng de bloem, knoflookzout en wat peper in een kom. Breek het ei in een ander kommetje en klop met een vork het eigeel en eiwit door elkaar.
-
Meng in een derde kom de Parmezaanse kaas met de panko en de fajita-kruiden. Meng de olijfolie erdoor. Misschien heb je wat meer olie nodig. Het mengsel moet een beetje plakkerig worden.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de ui-ringen eerst door het bloemmengsel, dan door het ei en als laatste door het Parmezaan-panko mengsel. Zorg er voor dat de ui aan alle zijden goed bedekt is. Leg de ringen vervolgens op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en laat 12 à 15 minuten bakken. Haal ze uit de oven wanneer jij denkt dat ze de juiste kleur hebben.
-
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met de olijfolie. Meng in een kom het gehakt met wat peper en zout. Vorm hier burgers van. Ik gebruikte een steekring om een mooie vorm te krijgen. Leg de burgers in de pan en bak één zijde aan.
-
Verwarm een andere koekenpan en gril de door midden gesneden bolletjes.
-
Draai de burgers om en leg een plakje cheddar op iedere burger zodat deze kan smelten, terwijl de andere kant van de burgers gebakken worden. Haal de burgers uit de pan en leg op een bordje om ze even te laten rusten.
-
Bak de plakjes spek of bacon. Snijd ondertussen de tomaatjes in plakjes.
-
Leg op elke onderkant van het broodje wat rucola. Leg hierop de burger, vervolgens het spek. Dan wat plakjes tomaat en vervolgens wat saus. Zet het kapje tegen de burger en geef er de ui-ringen bij.