- 200 gr kippendijfilet
- 1 st ui
- 1 teentje knoflook
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl piment d'espelette of cayennepeper
- 2 st bospeen
- ½ st groene en rode paprika
- 1 blikje ananasschijven
- 1 el tomatenpuree
- peper, zout
- 1 kl rode wijn azijn
- 1 tl suiker
- olijfolie
- rijst
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Snijd de kip in blokjes. Snijd de wortel en de paprika in blokjes.
-
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de kipblokjes aan alle kanten aan. Voeg wat zout, peper, piment d'espelette en paprikapoeder toe. Roer goed door elkaar. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
-
Voeg de ui-ringen en de knoflook toe en laat even mee fruiten. Snij intussen de ananasringen in stukjes.
-
Voeg de tomatenpuree, de blokjes wortel en paprika toe. Roer goed door elkaar. De tomatenpuree kan zo ontzuren. Bak mee tot de groenten gaar zijn.
-
Proef en voeg eventueel wat suiker toe. Voeg de wijnazijn en een eetlepel van het ananassap toe en roer dit goed door elkaar. Voeg als laatste de ananas stukjes toe en laat deze even mee warmen.
-
Verdeel als eerste de rijst over de borden en schep daar het kipmengsel over.