Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Rijst

Chicken Tonight Ajam Pangang

Chicken Tonight Ajam Pangang
Aantal: 2 personen
Schrijver: Williene van www.smakelijck.nl
Ingrediënten
  • 200 gr kippendijfilet
  • ½ st ui
  • 1 st winterwortel
  • 2 el atjar tjampoer
  • 2 el tomatenpuree
  • 10 cl ananassap
  • 2 el ketjap manis
  • 75 ml kippenbouillon
  • ¼ tl gemberpoeder
  • 1 el boter
  • snuf chilipeper
  • zout, peper
  • rijst
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de kippendijfilet in blokjes. Snipper de ui. Schil de wortel en snijd julienne. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  2. Kook de wortelreepjes 5 minuten voor. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom bruin.

  4. Voeg dan de ui toe met de tomatenpuree. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat wat inkoken.

  5. Verdeel de rijst over de borden. Verdeel het kipmengsel over de rijst. Zet de pot atjar op tafel voor als er iemand daar wat meer van wil.

  6. ps voeg eventueel wat extra groenten toe zoals paksoi, broccoli, champignons of taugé.

Loading

Facebook Comments