- 200 gr kippendijfilet
- ½ st ui
- 1 st winterwortel
- 2 el atjar tjampoer
- 2 el tomatenpuree
- 10 cl ananassap
- 2 el ketjap manis
- 75 ml kippenbouillon
- ¼ tl gemberpoeder
- 1 el boter
- snuf chilipeper
- zout, peper
- rijst
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de kippendijfilet in blokjes. Snipper de ui. Schil de wortel en snijd julienne. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Kook de wortelreepjes 5 minuten voor. Giet af en laat goed uitlekken.
-
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom bruin.
-
Voeg dan de ui toe met de tomatenpuree. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat wat inkoken.
-
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel het kipmengsel over de rijst. Zet de pot atjar op tafel voor als er iemand daar wat meer van wil.
-
ps voeg eventueel wat extra groenten toe zoals paksoi, broccoli, champignons of taugé.