Gevogelte Hoofdgerechten Rijst Saus

Chicken Tonight Saté

Chicken Tonight Saté
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 250 gr kippendijfilet
  • ½ st ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ st rode paprika
  • 60 gr taugé
  • 5 el pindakaas
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl sambal (oelek of badjak naar keuze)
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl chilivlokken
  • peper, zout
  • arachideolie
  • 1 kopje rijst
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maal de chilivlokken fijn in een vijzel. Snijd de kippendij in stukjes. Snijd de paprika in blokjes.

    Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui glazig. Zodra deze glazig is voeg dan de knoflook en de kerriepoeder toe.

  3. Voeg de blokjes kip toe en bak deze rondom aan. Voeg dan de tomatenpuree en de paprikablokjes toe. Breng op smaak met de chilipoeder, peper en zout.

  4. Voeg de taugé en de ketjap toe en roer goed door elkaar.

  5. Voeg nu de pindakaas toe. Voeg zoveel heet water toe dat het een mooie pindasaus wordt.

    Verdeel de rijst over de borden en scheper de Chicken Tonight Saté over.

    p.s. indien je gebakken uitjes in huis hebt kun je deze als garnering erover strooien.

Loading

Facebook Comments