- 400 gr bruine bonen
- 400 gr rundergehakt
- 1 st ui
- 1 st winterwortel
- 1 st paprika (rood, oranje of geel)
- 1 blikje mais
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 el olijfolie
- 2 el peterselie
- 1,5 el chilimix
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Snijd de wortel over de lengte in tweeën herhaal dit nogmaals. Snijd deze dan in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.
-
Ik gebruikte de chilimix uit het boek spice wise. Je vindt op internet genoeg chilimixen recepten of gebruik een kant en klare.
-
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Zodra deze glazig is voeg dan de paprika en wortel toe. Bak dit gedurende een minuut of 5. Voeg nu het gehakt toe en bak deze rul. Voeg nu de kruidenmix toe. Voeg de mais toe. Roer goed door elkaar. Voeg nu de gepelde tomaten uit blik toe en druk deze met behulp van een pollepel in stukjes. Voeg nu de bonen toe en laat nog een half uurtje stoven.
-
Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.