- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- ¼ st (rode) ui
- ⅓ st rode/oranje paprika
- 200 gr rundergehakt
- 1 tl chilipoeder
- ½ blik tomatenblokjes
- 1 blik kidney bonen
- 250 ml runderbouillon
- 100 gr macaroni
- 70 gr geraspte mexicaanse kaas
- 1 el peterselie
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de peterselie fijn. Giet de kidney bonen af.
-
Verhit in een hapjespan de olie en fruit de ui met de knoflook.
-
Voeg na 1 minuut de paprikablokjes toe en bak deze mee tot de ui glazig is.
-
Doe dan het gehakt in de pan en rul deze tot dat ze verkleurd is van rood naar bruin.
-
Voeg de tomaten, kidneybonen en chilipoeder toe en roer dit goed door elkaar.
-
Voeg de bouillon en de macaroni toe. Breng aan de kook en gaar de macaroni in de tijd die staat aangegeven op de verpakking met de deksel op de pan. Controleer wel of het niet droog kookt. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Voeg de helft van de kaas toe en meng dit goed door. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Zet de warmtebron uit en strooi de rest van de kaas over het gerecht. Doe de deksel op de pan en wacht 2 minuten. De kaas zal smelten en een korstje vormen.
-
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de peterselie.