- 120 gr mie
- 225 gr middelgrote garnalen gepeld
- 2 el arachideolie
- 1 teentje knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- ⅓ el gedroogde peterselie
- zwarte peper
- 40 gr mayonaise
- 40 gr zoete chilisaus
- 1 teentje knoflook
- ¾ el limoensap
- ¼ tl chilivlokken
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de teentjes knoflook. Controller of het darmkanaaltje verwijderd is bij de garnalen.
-
Stamp de chilivlokken fijn in een vijzel. Meng alle ingrediënten voor de saus.
-
Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking. De mie die ik gebruikte hoefde alleen overgoten te worden met heet water.
-
Meng in een kom de garnalen, paprikapoeder, knoflook en wat zwarte gemalen peper en meng goed door elkaar.
-
Verhit de arachideolie in een koekenpan.
-
Bakde garnalen aan beide zijden ongeveer 2 minuten. Bak ze niet te lang anders worden ze taai.
Serveer op een bord of in een kom de mie, de garnalen en de saus en meng door elkaar. Garneer met de peterselie.