- 200 gr entrecote in 1 cm dikke reepjes tegen de draad gesneden
- 30 ml sojasaus
- 1 el suiker
- 1 el maïzena
- ¼ tl gemberpoeder
- 1½ el arachideolie
- ½ st rode ui in stukjes van 1 cm gesneden
- ½ st groene paprika in stukjes van 1 cm gesneden
- 4 st cherrytomaatjes door midden gesneden
-
Meng in een kom de sojasaus, suiker, maïzena en gemberpoeder. Roer door elkaar totdat de suiker is opgelost.
-
Voeg de reepjes vlees toe en meng door elkaar zodat alle kanten van het vlees bedekt zijn met de marinade.
-
Verhit 1 el. olie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vleesreepjes aan alle kanten zo'n 3 minuten. Maak je grotere hoeveelheid van dit recept bak het dan in batches. Gebruik dan meer olie als dat nodig is. Voeg de ui en paprika toe totdat de ui zacht begint te worden. Ongeveer 2 minuten.
-
Voeg de tomaatjes toe en roer goed door elkaar.
Verdeel het gerecht over de borden en geniet!