Chop Suey met Varkenshaas is een éénpans gerecht met varkenshaas en knapperige groenten in een heerlijke saus. Dit heerlijke gerecht wordt geserveerd met witte rijst en is binnen 30 minuten klaar.
- 200 gr varkenshaas in blokjes gesneden
- ½ el maïzena
- zout, peper
- 1 el arachideolie
- 1 el arachideolie
- ½ st winterwortel julienne gesneden
- 1 st kleine ui in halve ringen gesneden
- ¼ st broccoli alleen de roosjes
- 2 st lente ui in ringetjes gesneden
- ½ el maïzena
- 60 ml kippenbouillon
- 1 el oestersaus
- 1 tl sojasaus
- ½ tl suiker
- ½ tl sesamolie
-
Meng in een kom de blokjes vlees met de maïzena, een snufje zout en peper.
-
Verhit in een wok of koekenpan de olie op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak 2-3 minuten. Roer om en bak nog 2-3 minuten. Haal het vlees uit de pan met behulp van een schuimspaan en bewaar op een bordje zonder het vet
-
Voeg de el. olie toe en voeg de ui en de wortel toe en bak dit gedurende 2 minuten.
-
Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking in wat gezouten water.
-
Voeg dan de broccoli roosjes en de lente ui toe en bak nog 2-3 minuten.
-
Meng in een schaaltje de maïzena met de kippenbouillon. Roer net zolang totdat er geen klontjes meer zijn. Voeg dan de oestersaus, sojasaus, suiker en sesamolie toe en meng goed door elkaar.
Voeg het vlees weer toe een de pan.
Giet de saus over het vlees en de groenten. Laat zachtjes koken zodat de saus wat dikker wordt.
Serveer met de rijst.