Spaghetti gekookt in een simpele romige, knoflook, Parmezaan saus, afgetopt me knapperige chorizo stukjes. Lekker eenpansgerecht.
- 60 gr chorizo in kleine stukjes gesneden
- ½ st ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook of 1 tl knoflookpuree
- 60 ml witte wijn
- 1 el tomatenpuree
- 500 ml kippenbouillon
- 150 gr spaghetti
- 60 ml kookroom
- 25 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas
- peper. zout
-
Verhit een hapjespan op midden hoge warmte. Voeg de chorizostukjes toe en bak 5 minuten tot ze knapperig zijn. Roer regelmatig. Haal uit de pan maar laat de vrijgekomen olie in de pan. Bewaar op een bordje.
-
Fruit de ui in de vrijgekomen olie tot deze glazig is.
-
Voeg de knoflook toe en laat een halve minuut mee fruiten. Voeg dan de wijn toe. Breng aan de kook en kook tot de helft in.
-
Voeg de tomatenpuree toe en roer deze door het mengsel.
-
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
-
Voeg de spaghetti toe en zorg dat deze onder staat om uitdroging te voorkomen.
Doe de deksel op de pan en kook volgens de tijd die op de verpakking van de spaghetti staat aangegeven. Haal dan de deksel van de pan en proef of de spaghetti gaar is.
-
Voeg de room en Parmezaan toe. Laat even zachtjes koken tot de kaas is gesmolten. Roer het geheel goed door elkaar. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Voeg de chorizo toe, maar houd een beetje achter voor de garnering.
Verdeel over de borden en garneer met de achter gehouden chorizostukjes.