Hoofdgerechten

Chorizokrieltjes met Parmezaansekaas

Chorizokrieltjes met Parmezaansekaas
Totale tijd
30 min
 
Chorizokrieltjes met Parmezaansekaas
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 500 gr krieltjes met schil
  • 1 st rode ui
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 3 st stengels bleekselderij
  • 200 gr chorizo
  • 100 ml kalfsfond
  • olijfolie om in te bakken
  • klontje roomboter
  • half bosje bladpeterselie
  • 100 gr parmezaanse kaas
Instructies
Krieltjes met schil
  1. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

    Halveer de krieltjes. Kook de krieltjes in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en stoom droog.

Chorizo-krieltjes
  1. Snijd de ui in halve ringen.

    Snijd de champignons in vieren.

    Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

    Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de bleekselderij in halve maantjes.

    Verwijder het velletje van de chorizo. Snijd de chorizo in blokjes.

  2. Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes, uien, champignons, paprika, bleekselderij en de chorizo in circa 12 minuten gaar.

    Schenk de kalfsfond erbij en warm circa 3 minuten door.

    Snijd de peterselie fijn.

    Rasp de Parmezaanse kaas.

Serveren
  1. Verdeel de chorizo-krieltjes over borden. Strooi de peterselie en de Parmezaanse kaas eroverheen.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.