- 1 st courgette
- 75 gr gedroogde spaghetti
- 1 el olijfolie
- 200 gr grote garnalen gepeld en schoongemaakt
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd of 1 tl knoflookpuree
- 50 ml witte wijn
- 10 st kerstomaatjes door gesneden
- zout, peper
- 50 ml kookroom
- fijn gesneden peterselie voor de garnering
-
Maak slierten van de spaghetti met bv. een spiraalsnijder of dunschiller
Breng een pan met water aan de kook en kook de courgettini gedurende 1 minuut. Giet af maar bewaar het vocht. Spoel koud onder stromend water.
-
Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking in hetzelfde water als waar de courgettini in gekookt is. Giet af.
-
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de garnalen aan beide kanten met de knoflook. Voeg de witte wijn toe en laat een minuutje koken.
-
Voeg de tomaten toe en bestrooi met wat zout en peper. Voeg de courgettini en de spaghetti toe samen met de kookroom. Roer goed door elkaar en laat even doorwarmen.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met peterselie.