Dit heerlijke gerecht uit New Orleans staat redelijk snel op tafel en is een gerecht waar je je vingers bij aflikt..
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el boter
- ½ st ui fijn gesnipperd
- ½ st paprika in blokjes gesneden
- 1 steel bleekselderij in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook gesnipperd of 2 tl knoflookpuree
- 1 kl Cajun kruiden
- 1 tl gedroogde tijm
- ½ tl cayennepeper
- 1 st laurierblad
- 200 ml passata
- 120 ml water
- ½ el Worcestershiresaus
- 200 gr grote garnalen gepeld en schoon gemaakt
- Tabasco saus naar smaak
- zout en peper naar smaak
- 1 kopje rijst
- 2 plakjes citroen
-
Verhit de olie met de boter in een koekenpan of hapjespan en voeg de ui, paprika en de bleekselderij toe. Bak zo'n 8 à 10 minuten op niet te hoog vuur om aanbranden te voorkomen.
-
Voeg de knoflook, Cajun kruiden, tijm, cayennepeper en het laurierblaadje toe. Roer zachtjes door. Laat een minuutje meebakken.
-
Voeg de passata, water en Worcestershiresaus toe.
-
Breng zachtjes aan de kook en laat onafgedekt 8-10 minuten zachtjes koken zodat de saus kan inkoken.
-
Voeg de garnalen toe en kook deze mee tot ze mooi roze zijn. Niet te lang anders worden ze taai.
-
Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Zet het vuur laag zodat het niet meer kookt tot de rijst gaar is. Proef en breng op smaak met zout, peper en Tabasco. Roer goed door elkaar.
Verdeel de rijst met de garnalen en saus over de borden.