Een smakelijk rijstgerecht met garnalem chorizo, paprika en tomaat.
- 100 gr chorizo in plakjes gesneden
- 100 gr langkorrel rijst
- ½ st ui gesnipperd
- ½ st rode paprika in blokjes gesneden
- 50 gr bleekselderij in blokjes gesneden
- 2 el olijfolie
- 200 gr tomatenblokjes uit blik
- 1 st kruidnagel
- 1 blaadje laurier
- 2 tl gedroogde peterselie
- 1 tl Cayenne peper (meer of minder afhankelijk van gewenste pittigheid.
- zout
- 30 cl kippenbouillon
- 8 st garnalen gepeld en schoon gemaakt
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
-
Verhit 1 el. olie in een hapjespan en fruit de ui, paprika en selderij gedurende 5 minuten. Roer regelmatig door.
-
Schuif de groenten naar 1 zijde en voeg de chorizo toe op de lege plek. Bak gedurende 2 minuten. Haal de chorizo uit de pan en bewaar op een bordje.
-
Voeg de tomatenblokjes, de kruidnagel, laurier, peterselie en de Cayennepeper toe. Voeg ook een beetje zout toe. Roer goed door elkaar.
-
Zet de warmtebron iets hoger. Voeg de kippenbouillon toe. Zodra deze zachtjes begint te pruttelen voeg dan de rijst toe. Laat zachtjes koken tot de rijst bijna gaar is.
-
Verhit in een koekenpan de andere el. olie en bak de garnalen aan beide zijden tot ze mooi rose zijn.
-
Voeg de garnalen en de chorizo toe aan de hapjespan met de rijst en groenten. Laat zachtjes koken tot de rijst helemaal gaar is.
Verdeel over de borden.